fredag 10 juli 2009

Första semesterveckan, må-fr

Jaha, då har vi kommit fram till första semesterveckan av fyra. Sedan får vi väl se vad som händer...
Måndagen började sent med lång frukost och sedan långt gos och mys i sängen med lillfia. efter det var det lek som gällde och därefter pannkakor till lunch. Eftersom mina föräldrar var på Ölandssemester och hade bett oss att vattna en av deras blommor - den skulle tydligen ha en skvätt var dag enligt mamma - cyklade vi dit för att ge den en skvätt. Eftersom min syster med familj bor i närheten och dessutom fått ett alldeles nytt kök och ett lika nytt badrum i samband med stambyte passade vi på att hälsa på där. Hon hade köpt en supergod drömtårta och hennes sambo erbjöd glassbåt till dem som orkade, vilket bara var han själv och Adara. Adaras kusin Elin är 11 månader och älskar att gå omkring i Adaras skor om man håller henne i händerna så det fick hon såklart göra. Det var ju bara det att så fort de ramlade av, vilket de gjorde efter typ två steg, blev hon helt hysteriskt arg och bara skrek. Hon tystnade dock direkt hon åter fick på skorna. Efter ett par av hennes utbrott bestämde vi oss för att bege oss hemåt.
Till middag blev det den berömda rätten Korv Med Bröd, vilket passade bra eftersom vi fick rejält med fika hos systern. Efter att vi fått i säng Adara så spelade jag och Dennis ett par omgångar RoboRally, ett superkul spel där man "programmerar" sina små robotar till att gå på ett visst sätt. Här kan man se en bild av spelplanen.

Tisdagen, onsdagen och torsdagen började alla tre på samma sätt som måndagen men hade lite varierande dagar efter lunch. På tisdagen kom Anna och Elin hit och fikade (bra att bjuda igen direkt plus att det är skoj att faktiskt hinna träffas dagtid). Vi åt jättegod jordgubbs-/rabarberpaj med glass! Sedan tyckte vi att vi kunde vi ta en liten promenad eftersom det inte regnade plus att Adara behövde få springa av sig. Gick ett varv runt fotbollsplanerna i Ruddalen och lekte lite vid lekplatserna längs vägen. Även denna dag avslutades med snabbmat, toast med ost och skinka, och ett parti RoboRally efter "Morden i Midsomer". Åh, vad jag gillar att man kan vara vaken lite längre!

Onsdagen var vattningsdags hos mamma och pappa igen (Anna hade skött det under tisdagen), men den här gången tänkte vi att vi ger mamma en födelsedagspresent i förskott genom att plantera om blomman. Eftersom den såg ganska hemsk ut - den hade bara ett par blad och en blomklase på hur mycket ranka som helst - så klippte vi även ner den hårt. Vet att det inte är säsong för det, men jag lovar att den ser bättre ut nu, men decimeterstjälkar, än vad den gjorde innan.
Som vanligt passade Dennis och jag på att spela spel sedan vi fått Adara i säng, till skillnad från tidigare kvällar blev det inte RoboRally, utan Carcassonne som vi spelade. Testade även två expansion pack - King och Cult, Siege and Creativity. Creativity bestod av två helt blanka brickor som vi säkert kommer på något till en dag. Det gick riktigt bra och reglerna blev inte så annorlunda. King var skoj eftersom man helt plötsligt vann en hel del på att ha stora färdiga städer och/eller långa färdiga vägar.

Att säga att det regnade en hel del under torsdagen är att ta i i underkant. Stundtals fullkomligt vräkte regnet ner. Men som jag brukar säga när jag sitter på jobbet och ser regnet smattra utanför och vet att jag har åtta kilometer hem på cykel - regn är bra. Tänk bara vad glada alla träd och andra växter blir nu. Följden av detta regnande blev en del duplobyggande. Efter lunch så åkte vi in till Världskulturmuseet för att se vad de hade att erbjuda. De hade en fantastisk utställning om Paracastextilier, En Stulen Värld, som jag varmt kan rekommendera. Även deras Bollywoodutställning är värd att besöka. Mer hann vi inte innan de stängde. När vi stod och väntade på bussen kom Cicci med Liam och det var trevligt att få lite extra sällskap på bussen hem. Inget spela denna kväll, utan istället tittade vi på CSI Miami och Fringe.

1 kommentar:

  1. det är så kul att läsa och du skriver så bra. jag måste oxå kolla in världskulturmuseet nån gång..

    SvaraRadera