fredag 10 juli 2009

Helgen före första semesterveckan

Då var det alltså dags för det första "riktiga" inlägget...
Då detta är lite av ett semesterprojekt känns det inte mer än rätt att berätta lite om vad jag gjort under min första semestervecka. Det började redan förra fredagen med att vi åkte och hälsade på Lisa och Daniel för att fira Lisas födelsedag. Det första som slog oss då vi klev ur bilen var att det var som att gå in i regnskog, fast utan allt det gröna. Inte nog med att det var cirka 30 grader varmt (det var det i Göteborg med), det hade dessutom regnat så luftfuktigheten var skyhög.

Väl uppe i deras jättefina lägenhet var det ännu varmare, men efter ett tag acklimatise-rade man sig. Till saken hör också att sist jag var och hälsade på Lisa och Daniel, för ett år sedan ungefär, bodde de i en annan lägenhet som var ännu varmare än den de bor i nu. Det var superkul att träffa dem och deras vänner och Lisa hade gjort en kalasgod pastasallad som hon bjöd på. Till efterrätt hade hennes kompis Hanna bakat en krispig marängtårta med chokladkräm och hallongrädde - mums! Man kan skymta lite av resterna bakom Hanna

När vi skulle åka hem sa vi att vi svänger förbi Welander-Palmgrens också eftersom vi visste att de den kvällen skulle fira Kenneth som fyllde 20 tidigare i veckan. Dessutom kändes det fel att inte häla på när vi ändå var i stan. Sagt och gjort, efter en tur in på Coop för att köpa blommor och choklad klampade vi in. Man kan nog lugnt säga att de blev överraskade. Tyvärr hade Nina och David hunnit åka därifrån, det hade varit skoj att träffa dem med, men man kan ju inte få allt. Fikat som de just plockat bort åkte fram med världens fart trots att vi ihärdigt sa att vi inte ville ha. Tog ändå en schackruta som Stina hade bakat och den var jättegod.

Lördag
Vi tog lite sovmorgon med tanke att det blev sent från Borås. Sedan var vi och handlade på Maxi, bland annat RoqFort till Adara eftersom det var på rea. Sedan lämna bilen till pappa som skjutsade Dennis och Adara till ett kalas som Adara var bjuden på. Jag var hemma och bakade marängtårta (samma goda som Hanna gjort till Lisa dagen innan :-) ) och små rabarber-/jordgubbspajer. Att jag bakade berodde på att vi för fjärde året i rad skulle fira halvårsdag för Adara. Det var fint väder och vi hade jättetrevligt ute på baksidan. Adara kunde briljera med sitt cyklande och klarade till och med att bromsa med pedalerna! Tidigare har hon bromsat med fötterna och detta har lett till att hennes sandaler är väldigt slitna vid tårna.
Efter avslutat fika stannade Cicci och Liam kvar och vi beställde pizza. Så gott att få äta lite mat efter allt det söta!

Söndag
Trots inte alltför dåligt väder stannade vi inne under söndagen eftersom lägenheten verkligen behövde städas. Under de varma veckor som varit har man liksom inte orkat med den biten. Det enda som var gjort var någon enstaka dammsugning, så framför allt Adaras rum såg ut som ett slagfält. Jag är lite kluven när det gäller att städa hennes rum, tycker lite som så att det är hon som stökat ner och således borde det ju vara hon som städar. Efter mycket tjat och lite bråk städade vi till slut tillsammans. Passade också på att sätta upp ytterligare en LACK-hylla som vi köpte på IKEA i vintras. Så nu har några fler saker kommit upp en bit från golvet.
Terese och Martin som varit nere hos Kajsas mamma tillsammans med Kajsa och Tobbe kom förbi på en snabb fika på väg hem därifrån. Mycket trevligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar