fredag 12 oktober 2012

Whoop whoop!

Igår var jag och tränade och som vanligt värmde jag upp med löpbandslöpning. Gick två minuter i 6,6 km/h-tempo och sedan ställde jag in bandet på de vanliga 10 km/h, alltså sex minuter per kilometer. Jag lyckades med 30 minuter! Detta har varit en milstolpe hur länge som helst för mig, att klara fem kilometers löpning på en halvtimma! Sedan drog jag ner tempot igen för att efter två minuter köra på i ytterligare en halv kilometer (tre minuter) och avsluta med två minuters nedvarvning i 6,6 km/h-tempo. Det tempot, 6,6 km/h, är ett perfekt tempo för mig att värma upp och ner på, och även att ha mellan springpassen. På sistone har jag dock börjat att sätta bandet på 8 km/h mellan springintervallerna för att inte få ner pulsen för lågt, men igår var jag tvungen att ha det lägre tempot även de två minutrarna mitt i.

Jag tycker fortfarande inte att det är roligt att springa, men det är roligt att veta att jag klarar det nu i alla fall. Nu skall jag bara se till att få till det där med tempo ute med, och kanske till och med öka inne också, men det får ske långsamt. Kan ju fokusera på att fixa 30 minuter varje gång först och främst :-)

På jobbet har vi en tjej som håller på att gå ner i vikt, och hon är så himla duktig! Jag skulle aldrig klara att vara så principfast som hon är, men jag funderar på att haka på lite och byta ut lunchen varje dag mot en shake. Med tanke på att vi mest sitter still hela dagarna känns det som en rätt bra idé. Åtminstone de dagar då jag inte skall träna, eller äta utelunch :-P Well, well, vi får väl se hur det går med det, men nu har jag ju skrivit det här, och då blir det svårare att inte följa sina egna tankar och råd.

2 kommentarer:

 1. Heja Lisa! Du är så duktig som springer och har det! Det borde jag också göra, men ... jag är för lat :) Tur att jag cyklar till jobbet de flesta dagar nu i alla fall, så att jag får lite motion jag med ...

  När vi ses på söndag får du smitta av dig lite på mig ;)

  På mitt jobb känns det som att folk alltid går på diet, men just nu är det faktiskt ingen som går på pulver. Vissa har dock jättemycket diciplin på det där, andra mindre ... Många går på shake några veckor och äter sedan godsaker igen efter det ... känns mindre meningsfullt

  SvaraRadera
 2. Vad gulligt skrivet, tack Lisa! Jag vill understryka att jag inte tror pulver/shakes är magiskt eller bra på något vis, tycker mest det är praktiskt och enkelt att ha med sig + går snabbt att dricka upp, jag vill hellre ägna lunchen åt en prommis än att sitta och käka! Nästa vecka får vi ta den där turen i Änggårdsbergen!

  Ps jag äter ju riktig middag och tränar efter det sen senare, skulle inte heller vilja/kunna träna bra efter bara en shake!

  Du är grym på att springa ju!!! Jag orkar max en km i taget, skulle aldrig hänga med i ditt tempo, superbra jobbat!!

  Kram & trevlig helg!

  SvaraRadera