måndag 15 oktober 2012

Inga tider

Var ute i lördags igen, men har tyvärr inga tider för den rundan. Jag var på väg ut och hade precis startat appen jag använder för att kolla tider när jag möter våra grannar från våningen under som jag så klart hälsar på. Sedan sätter jag fast telefonen och ger mig ut i kylan. Sju grader är inte jättevarmt och de första 1,5 kilometrarna kändes det rejält i händerna. Sedan kom cirkulationen igång på allvar och det blev varmare, till och med så att jag svettades. Jag hade nog klätt mig ganska bra, med långa byxor och långärmad tröja, men ingen jacka. När jag var i slutet av första varvet runt fotbollsplanerna såg jag att mitt skosnöre hade gått upp och jag övervägde faktiskt att inte knyta det, men tänkte att det inte kanske var så himla käckt att springa nästan tre kilometer med det löst, så jag stannade och knöt. Dubbelknut för säkerhets skull, och så även på andra skon. Tänkte att jag kunde räkna bort en halv minut på sluttiden för det korta pit-stoppet.

När jag var klar tog jag av telefonen och skulle stoppa appen, bara för att se att jag startade den! När jag mötte grannarna glömde jag att låsa telefonen, och när jag då satte fast den måste jag ha kommit åt pausknappen i appen. Attans! Men jag hade åtminstone starttid och hur mycket klockan var då, så det går ju att räkna på ändå. Det blir bara inte så exakt alls. Rundan på 5,2 kilometer startade 12:18 och avslutades 12:52, så det blir 34 minuter, men räknar vi bort tiden för skoknytning, samt lite tid just i början då jag pratade med grannarna, tror jag det blir 33 minuter. Så snitthastigheten blev 9,5 km/h, och tiden per kilometer blev 6:21.

Om man istället räknar på 34 minuter blir snitthastigheten 9,2 km/h och tiden per kilometer 6:32. Så för att räkna mer rätt kanske jag skall tänka att snitthastigheten blev 9,35 km/h och tiden 6:27 per kilometer.

4 kommentarer:

 1. Jätteduktig är du! Vad var det appen hette nu igen?

  SvaraRadera
 2. CardioTrainer, appen har ett rött hjärta som ikon. Görbra är den - om man har den igång alltså :-)

  SvaraRadera
 3. Superduktigt, jättebra tider! Svårt med kläderna just nu, lätt att klä sig för varmt, men man vill ju inte frysa heller. Funktionsmaterial is the shit!

  SvaraRadera
 4. Mobiler kan ställa till det. Min stänger av sig när jag laddar den. Lr ja den gjorde det sen råkade den åka in i väggen ett par gånger o nu startar den inte alls. Attans va tråkigt! ;-)

  SvaraRadera