fredag 26 oktober 2012

Turning things up a notch

Jag brukar träna på gymmet måndagar och torsdagar. Det är lagom långt emellan och bra att ha bestämda dagar eftersom det är svårare att skjuta på det då. Sedan är det en löpar-/joggarrunda på helgen också, helst på lördagen. Det känns som en rätt sund fördelning, och jag känner inte att det blir för mycket. Skulle jag känna det hade jag inte tränat, men det känns verkligen som att jag hittat en bra balans såhär.

Jag har som uppvärmning på gymmet kört löpband, och då växlat mellan att gå fort i 6,6 km/h och jogga på i 10 km/h. I måndags fixade jag 37 minuter löpning, så igår höjde jag tempot lite. Jag körde 8/12 istället. Det blir väldigt lätt jogg i 8 km/h, men ganska snabb löpning i 12 km/h. De långsamma intervallerna körde jag i två minuter och de snabba i tre minuter. Efter tre stycken treminutersintervalle var jag rätt mör i benen och gick över till tvåminutersintervall även för snabba löpningen. Tre stycken sådana och sedan kände jag mig rätt nöjd. Var faktiskt sugen på att bryta efter 15 minuter, men jag höll ut och körde på lika länge till. Låt oss säga så här, 12 km/h är betydligt snabbare än 10km/h, åtminstone för mig som inte gillar att springa! Nu återstår att se om jag orkar fortsätta med detta nya tempo, men det hade ju varit skoj att klara mer än tre minuter i alla fall. Fem minuter är mitt första delmål, det är en kilometer. Jag gillar när man kan räkna ut minuttiden per kilometer lätt, då kan man sporra sig till de där extra stegen!

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är! Jag funderar på om jag skall skaffa kort till gymmet och börja träna löpning på bandet istället. Då slipper man oroa sig för den kalla luften :P Men ... vi får väl se ... vill inte att det skall bli som förra året, då jag skaffade kort och sedan inte tränade. Onödiga pengar

    SvaraRadera