onsdag 24 oktober 2012

Tandläkarbesök

Det är inte ofta jag går till tandläkaren, senast var fem år sedan. Det är inget jag är stolt över, men så är det. Innan det var det nog fem, kanske sex år. Men jag har känt på mig att jag har en lagning som börjat att ge med sig samt att min ena visdomstand - som för övrigt växer snett - nog har ett hål i sig. Det visade sig att jag hade helt rätt, den gamla lagningen var trasig och ett hål fanns i den sneda visdomstanden. Det fanns även ett hål i kindtanden som den visdomstanden ligger mot, men detta var inget som syntes annat än på röntgen. Det är nästan som att den har skavt hål på kindtanden liksom, för det var precis i kontaktytan mellan dem.

Hur som helt, det är inte så illa ändå tycker jag, och inget av dessa hål hade jag kunnat påverka direkt, då hålet på visdomstanden satt så att man inte hade kunnat komma åt det ordentligt med tandborste heller. Operation är inbokad åttonde november, och då skulle de nog fixa den trasiga lagningen också. Man kan ju tycka att lagningar borde hålla, men tydligen inte. Hålet på kindtanden får de väl vänta med till såret efter visdomstanden är läkt gissar jag. Jag måste ju erkänna att jag ångrar att jag inte hade koll på det här med frisktandvård för fem år sedan, då hade jag kanske fått hela kalaset lite billigare, åtminstone hade nog den trasiga lagningen ingått. Men, när jag fixat detta så kommer jag ligga i grupp två, vilket betyder näst lägsta kostnaden. med 72 kronor per månad. Det är det ju helt klart värt tycker jag. Nu har jag ju faktiskt väldigt bra tänder, inget av det som måste fixas hade jag kunnat göra något åt, och resten sade tandläkaren var kanonfint! Hon tyckte jag var väldigt duktig på att ta hand om mina tänder, och det i kombination med bra grundkondition på dem bidrar ju till den låga månadskostnaden.

Nu skall jag försöka att inte tänka på den åttonde november, jag vet ju hur det gick för mamma när hon drog ut samma tand. Visst, de sade att den såg ut att vara lätt att plocka ut, men det är ju ingen garanti för att det verkligen är så...

1 kommentar:

  1. Vad hände Eva?
    Jag var hos tandläkaren för några veckor sedan. Vågar inte ens berätta vad den räkningen hamnade på..

    SvaraRadera