fredag 28 september 2012

VAB

Adara blev sjukare under natten och jag har alltså VAB:at idag. Supersynd på den där lunchen, men nu ser jag fram emot nästa vecka mer än vad jag brukar göra på fredagar :-)

Dagen flöt på i sakta mak och efter lite TV-tittande för Fia och lite dataspelande för mig (FarmVille 2!!!) så läste vi lite Bamse. Mamma skulle egentligen ha hämtat Adara på fritids idag, så Adara ringde och sade att det inte behövdes, men att hon kunde komma hit och fika lite om hon ville. Mamma är nämligen också sjuk, i samma förkylning som vi har gissar jag eftersom det troligen är pappa som har smittat ner oss. Anna och Elsa var där när vi pratade och jag sa att om de vågade så kunde de såklart komma de med, vilket det snabbt bestämdes att de skulle göra. Vi bestämde oss för McDonald's-lunch och att vi skulle höras när det var dags att handla.När det var bestämt satt Adara lite vid datorn medan jag städade undan det värsta samt diskade.

När det var dags för lunch så sa Anna att hon kunde köpa allt, så slapp vi att gå ut. Supersnällt, med tanke på att jag inte alls var sugen på att dra på massa kläder för att gå ut! Sedan åt vi och tog lite te och kaka till fredagslunchefterrätt varefter alla åkte hem.

Dennis och Adara hade kommit överens om att hon skulle sova en stund mitt på dagen eftersom hon hade vaknat redan klockan sex i morse så efter att ha plockat undan lite till så lade vi oss och läste lite Bamse och både jag och Adara somnade ganska fort efter det. Adara vaknade efter drygt en timme och ville titta på film, för det hade vi kommit överens om att vi skulle göra efter vilan, men jag var fortfarande hur trött som helst så jag bad om att få vila lite till. Men det tyckte hon inte alls att jag skulle eftersom jag hade lovat att vi skulle titta på film så hon började bråka med mig. Jag förklarade lugnt och sansat (ibland är det bra att ha ont i halsen) att jag faktiskt också var sjuk och att jag behövde vila lite till, men att hon gärna fick gå upp och titta lite på TV medan jag vilade lite till. Det ville hon som sagt inte, men var ändå tyst och låg kvar. Tio minuter senare när jag lyckats somna om frågar hon om jag har vilat klart och jag mumlar att nej, lite till, men att hon kan gå upp om hon vill. Nästa gång jag kollar klockan har det gått en halvtimme och jag konstaterar att hon också hade somnat om. Då känner jag mig också rätt utvilad och vi går upp och börjar titta på Barbie och Prinsessakademin :-)

Fredagar brukar ju innebära middag hos mina föräldrar och Adara ville till dem idag, trots att hon var sjuk, så mamma kom och hämtade oss. Som vanligt var det väldigt trevligt, men jag hade ganska ont i halsen efter allt pratande och sjungande (Elsa ville leka Björnen sover massa gånger), så det blev ingen godnattsaga för Adara nu ikväll, utan lite kli på ryggen istället, något som fungerar lika bra om man frågar henne.

1 kommentar: