fredag 14 september 2012

Uppdatering/Reseskildring, del 4

Eftersom frukost serverades fram till tio och vi ville var i god tid satte vi klockan på halv nio, och väckte Adara vid nio. Vi trodde inte vi skulle vara sist då med, men de flesta hade redan ätit klart, några hade till och med redan åkt därifrån! Vi skulle åka med Malin och hennes kille så vi åt klart vår frukost, checkade ut och gick sedan upp för att packa klart det sista. Adara ville gärna bada, men vi sade att det skulle hon inte hinna eftersom vi skulle försöka att komma iväg hyfsat tidigt, typ elva. Vi ville dock såklart säga hej då till Hanna och Örjan innan vi åkte och de hade inte gått upp än när vi var färdigpackade. Stod ute och snackade lite och sedan gick vi ner mot huvudbyggnaden för att se om de var på gång. Jag och Malin gick in för att se om de behövde hjälp och då mötte vi dem i receptionen just som de var på väg ut. Det hade fått en stor flaska jättefint vin av hotellets ägare i bröllopspresent! Vi hjälpte dem att bära ut alla väskor och efter massa kramande och ännu ett par grattis och lyckönskningar så kom vi äntligen iväg.

Det gick jättesmidigt att åka/köra och vi stannade till halvvägs för att äta lite samt att S, som körde, ville ha lite kaffe. Vi köpte även lite färdgodis, vilket var bra eftersom Adara tyckte det var lagom skoj att åka bil. Som tur var hade bilen GPS och vi hittade till hotellet där Malin och S skulle bo. Det låg precis bredvid Roma Termini så jag, Dennis och Adara tog farväl av Malin och S och gick dit och lämnade in vår tyngsta väska på bagageförvaring. Sedan gick vi ut för att kolla lite mer på Rom. Vi ville kolla vad som fanns om man gick åt andra hållet, alltså bort från Colosseum och Fontana di Trevi och gick således rakt fram åt höger från stationen sett. Vi hittade ett ställe där de  sålde flygbussbiljetter och passade på att köpa dem redan där och då. Vi kollade in Piazza di Republica där det fanns en basilica som hade rätt häftiga skulpturer på utsidan.
Sedan fortsatte vi och kom in i vad vi antog var affärskvarteren, men tanke på att det var massor med olika banker där. Vi hade lovat Adara att vi skulle köpa glass, men det fanns inte en enda öppen gelateria i området! Det mest spännande vi såg var brittiska ambassaden och en fantastisk kyrka :-)


Adara som ju var både trött och varm såg dock en glasskylt på andra sidan en korsning så vi gick dit  för att se vad de hade. Det visade vara en ganska sjabbig kiosk där de hade en glassfrys med endast ett fåtal glassar och ännu färre smaker. Så Adara ville inte ha glass där, trots att vi sa att hon kunde få där och vid ett senare tillfälle.
Trött och varm
Således knatade vi vidare och hittade ännu ett ställe med glasskylt, men denna gång hittade vi inte ens en glassfrys inne på stället. Vi konstaterade att vi skulle få köpa glass på stationen, men detta gjorde oss ingenting, eftersom vi alla var trötta och varma, trots att vi hade tillgång till isvatten hela tiden (hade haft tre flaskor med vatten i frysen över natten just för att ha detta). Väl på stationen hittade vi ett ställe där de hade glass, och vi delade alla tre på en stor. Det var jordgubbssorbet som vi fick välja fyra tillbehör till, och så tog de och blandade ihop allt, ungefär som en McFlurry. Fast eftersom vi inte ville ha mjukglass blandade de ihop allt på en "glassbord" med spatlar. Adara hade valt sockerkulor, minismarties och rånbitar att blanda i och det var riktigt gott faktiskt, och väldigt svalkande!
När glassen var uppäten hämtade vi ut väskan och gick för att vänta på bussen. Den var något sen och när vi väl hade kommit ombord och den skulle köra tog det hundra år (!) för oss att komma ut från Rom. Nåja, inte hundra år såklart, men ganska lång tid, betydligt längre tid än när vi kom till staden fyra dagar tidigare. Det var lite roligt att vi faktiskt kände igen oss lite där vi åkte, vi åkte förbi vårt B&B och kunde se både cafetterian där vi ätit frukost och stället där vi åt lunch på fredagen. Adara hade fått läxa med sig från skolan och satt och gjorde den på bussen ut. Hon skulle komma på ord som innehöll 'S' och det var ju inte så svårt :-)
Romerskt brunnslock med SPQR som de var noga med att ha överallt!
Efter incheckning och passering genom säkerhetskontroll hittade vi ett ställe där vi kunde äta lite, vilket var välbehövligt efter en dag av resande och promenerande. Ett snabbt toabesök och sedan påstigning. Vi träffade ett par andra bröllopsgäster där, men vi hade inte platser i närheten av varandra utan det blev bara ett snabbt hej. Flygningen gick jättebra och Adara målade lite i sin mya TopModel-målarbok och jag och Dennis läste. Efter ett tag så tyckte jag och Dennis att hon skulle sova och efter lite protester gick hon med på det. Dennis somnade han med, medan jag satt och läste ut min bok. Klockan var nog kvart över elva på kvällen när vi landade och det var väldigt skönt att veta att mamma skulle komma och möta oss. Hon hade skickat meddelande tidigare under dagen om att hon kunde göra det om vi ville. Klart att vi ville! Det kändes nte alls lockande att hoppa på en flygbuss in till stan och sedan spårvagn/buss ut till Frölunda mitt i natten. Klockan tolv var vi hemma och efter att ha gosat lite med Mio kom Adara i säng halv ett och somnade som en stock. Jag och Dennis gjorde detsamma när vi gick i säng inte långt senare.

Det var en seg dag i måndags för oss alla tre, men nog värst för Adara som ju brukar sova 10-12 timmar per natt, men som alltså bara fått dryga sex timmar. Det blev en tidig kväll för henne, vi stoppade henne i säng redan halv sju. Själva kom vi i säng strax innan nio :-)
Sådär, det var vår helg i Italien! Mycket att läsa, men eftersom jag skrivit det främst för mig själv blev det så - något att kunna gå tillbaks till och läsa mitt i vintern när jag vill få lite sommarkänslor igen!

2 kommentarer:

  1. Sommarkänslor.....den här vintern vill jag nog helst få äkta värme och inte läsa om vårt grävande i regn.
    Låter iaf som en väligt härlig helg i Italien.
    Så Malin har en S? Mycket nyfiken.

    SvaraRadera
  2. Wow, vad kul att läsa! Ni verkar ha haft det helt underbart! Åh, jag ääälskar Italien och är så avis! Vill verkligen se Rom någon gång. Och vilka typiska italienska vyer ni fångat på bild. Så vackert. Och Adara som brudnäbb - hon var JÄTTEFIN!

    SvaraRadera