fredag 11 januari 2013

Plötsligt händer det!

I måndags var det studiedag i skolan och Adara hade alltså en extra dags jullov. Jag klev upp tio över åtta och väckte henne, sedan lade jag mig och sov ett tag till :-) Hon hade under julledigheten kommit in i ganska sena sovvanor, varför det faktiskt var nödvändigt att väcka henne, för att hon skulle kunna gå i säng i tid för att somna i tid för att orka gå upp för att orka vara i skolan. Puh!

Hur som helst, vi var hemma och diskuterade vad vi skulle hitta på. Jag ville gå och köpa skridskor åt henne och därefter gå till Ruddalen och åka ett par varv. Hon ville gå ner på badhuset och bada. Inget möte halvvägs här inte, även om hon försökte genom att säga att om vi inte hittade skridskor, kunde vi bada. Det hade jag kunnat gå med på om hon hade gått med på att kolla mer än bara på Frölunda Torg, vilket hon vägrade. Mitt i denna diskussion ringde min telefon och både Adara och jag trodde att det var hennes kompis mamma som ringde (hon hade ringt tio minuter tidigare för att fråga om de kunde leka - kompisen och hon alltså, inte kompisens mamma och hon). Det var inte hon, utan en person som hade sett mitt CV på Monster och ville prata lite. Helt oförberedd på det som jag var så tyckte jag att visst, kör på. Han frågade lite och jag svarade. Sedan bokade vi in en intervju på hans kontor i tisdags.

Direkt när jag kom dit visade det sig att han var hemma sjuk, men hans kollega kom och mötte mig och sade att han kunde ta intervjun istället. Fine sade jag och så gick vi mot rummet. Och då kommer han jag hade talat med. Han hade varit sjuk, men tänkte att han kunde ta en intervju ändå. Jag som gått och blivit förkyld behövde således inte skämmas för att jag satt och snörvlade. Det slutade med att de båda två satt med på intervjun, som gick bra. det var åtminstone så det kändes. I onsdags ringde han och sade att allt var klart för intervju ute hos kund så igår (torsdag) var jag där. Det kändes kanon! Jag och hon som i huvudsak höll i intervjun verkade klicka direkt och jag kände att "det här jobbet vill jag ha"! Efter intervjun tackade jag och sade hej då och fick veta att de skulle träffa en person till, idag på morgonen, och att de nog skulle kunna lämna snabbt besked.

Idag strax efter lunch ringde telefonen och det var killen som hade ringt i måndags som lät meddela att jag hade gått hem hos kunden och han undrade om jag kunde komma på måndag och skriva kontrakt. Javisst sade jag, för att minuten senare komma på att jag ju skall till Borås och simma med Adara så, så jag sade att det fick bli antingen tisdag eller nu direkt. Okej, då kör vi nu! tyckte han och jag drog på mig ytterkläder och stack dit. En och en halv timme senare hade vi skrivit kontrakt. Jag tror att det här kommer att bli kanon detta!

Värt att nämna är också att jag hade ett missat samtal efter kontraktskrivandet (hade den på ljudlös) och det var erbjudande om intervju för ett annat bra konsultbolag, det jag var hos förra torsdagen. Fick då ringa och förklara att tyvärr, jag hade precis skrivit kontrakt för ett annat bolag på ett uppdrag jag verkligen känner att det passar mig. Han var (såklart) väldigt trevlig och grattade, men sade att jag gärna fick höra av mig om jag ville byta i framtiden, för de hade gärna haft mig som anställd. Sådant är så roligt att höra! Men men, nu blev det inte de som fick mig utan ett annat bolag, och jag tror att det kan bli kanon, trots att det verkligen gick superfort allting!

3 kommentarer:

 1. Grattis!!
  Men så hur blev det den där dagen då? Skridskor eller bad? :-)

  SvaraRadera
 2. GRATTIS!! Nu är jag givetvis nyfiken på VAR?!

  SvaraRadera
 3. Stina: Det blev ju varken eller, jag var alldeles för förkyld, och när vi skulle åka veckan därpå (i onsdags) var ju hon dålig... Skridskor i torsdags dock :-)

  Ika: Kan jag inte skriva här juh :-)

  SvaraRadera