fredag 4 januari 2013

Åtta år som förälder!

Den andra januari för åtta år sedan var vi uppe i Umeå och klockan 10:13 föddes den finaste lilla människa jag skådat! 3335 gram och 51 centimetr var hon då. Det är som sagt åtta år sedan och sedan dess har hon både blivit tyngre och längre och mäter nu dryga 130 centimeter och vågen visar på runt 27 kilogram. men fortfarande är hon lika underbar, även om det blir en hel del bråk :-) 

Dagen firades med frukost på sängen (hon vaknade visserligen och gick upp innan, men gick och lade sig igen för sakens skull) och hon fick sång och paket av mig och Lisa som hade stannat över sedan nyår. Sedan tog vi lyxfrukost i köket innan vi lekte lite med en av presenterna hon hade fått. När Lisa hade åkt kom mamma och lämnade över present från sig och pappa - två årskort på Universeum till mig och Dennis, så att vi kan gå med henne (hon fick ett i julklapp). När hon sedan gick så ville Adara bjuda hem någon kompis så hon ringde sin kompis Moa som gärna ville komma över. Hennes mamma hade sett Adara i tidningen och när de kom hade Moa faktiskt en liten present till Adara, en liten hemmagjord ask med två geisha chokladbitar och två fina stenar. De lekte lite medan jag gick ner för att handla lite till födelsedagsmiddagen och sedan när jag kom hem gick de ut en stund innan de kom in och ville kolla film.

Klockan sex kom pappa för att äta middag med oss och vi dukade upp en trerätters som hette duga. Till förrätt hade vi ris- och laxtårtor med avocado, morot och romsås och till huvudrätt hade vi entrecote med potatisgratäng.

Efterrätten stod Adara för helt själv och det blev hallonbob, vaniljyoghurt som man mixar med frusna bär. Det är något hon kom på när hon var typ tre eller fyra och tycker är jättegott och såklart superkul att fixa helt själv. 
Proppmätta tog vi sedan farväl av pappa och stoppade Adara i säng innan vi själva gick i säng tidigt, fast inte riktigt så tidigt som både nog skulle önska, med tanke på den något sena nyårshelgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar