torsdag 6 augusti 2009

Sista semesterdagen

Kanske skall skriva lite om vad jag gjorde sista semesterdagen också? Då hade vi, om möjligt, en ännu slappare dag än i lördags. Efter lunch som dagen till ärabestod av rester, passade vi på att ta en promenad i det härliga vädret. Trots att det inte var strålande sol var det alldeles lagom varmt ute och det var underbart. Vi promenerade bort mot musikvägen och på en gräsmatta där såg vi massa svampar som växte. Det var inte sådana där vanliga "gräsmattesvampar", utan riktigt fina soppar. Att jag sedan inte vet vilken typ av sopp det var spelar ingen roll. Vi provsmakade och konstaterade att det inte var gallsopp i alla fall. Ni vet väl om att alla svenska soppar (svampar med porös undersida) är ätliga? Gallsoppen med, men den smakar hemskt. Vi gick vidare och bestämde oss för att klättra lite i berg och en liten bit in bland snåren var där jättefina berghällar. Därkan jag lätt tänka mig att ha picknick i framtiden. Dennis sade att det såg ut som att det skulle vara skoj att cykla där. Och det kan jag hålla med om! Massa berghällar som gick upp och ner och till och med en del hopp.
På vägen hem stannade Dennis och Adara vid en repstege som hängde i ett träd för att gunga medan jag skyndade hemåt för att börja med tvätten. Kändes lagom skoj att tvätta, men vi hade massa sängkläder som behövde tvättas. Kajsa ringe när jag var på väg hem för att meddela att hon och Tobbe gärna kom på middag, som jag hade frågat dem om på förmiddagen. Så när jag hade lagt i första maskinen gickjag och handlade det vi behövde till maten. Vi hade bestämt oss för pasta carbonara, vilket inte är jättenyttigt men helt otroligt gott! Och det blev verkligenprecis så gott som jag hade hoppats på att det skulle bli - mums! Efterrätt var glace au four, som även den blev helt fantastiskt god! Sedan vi stoppat Adara i säng satte vi oss och spelade en omgång Carcassonne och det var riktigt skoj att spela fler än bara jag och Dennis. Det tog ett tag för dem att komma ihåg reglerna, men efter ett par rundor gick det riktigt smidigt.

Jaa... Det var hela min semester det. Denna vecka har jag börjat att arbeta igen och det har varit lagom kul att cykla till och från jobbet. Både måndag och tisdag öste regnet ner. I förrgår var det i alla fall uppehåll och varmt när jag cyklade hem, men annars har jag haft hela regnstället på. Igår var solen framme och vi både fikade och åt lunch ute. Till fika hade vi jättegoda petit choux som en kollegas mamma hade gjort - yummy! Idag har jag kjol och det var så skönt att kunna cykla till jobbet utan att bli genomblöt eller kall. Älskar solen! Kanske till och med lyckas bli lite brun?
Vi får väl se hur det blir med bloggandet framöver. På sätt och vis är det rätt skoj - det blir ju en väldigt bra dagbok. Å andra sidan tar det faktiskt lite tid att sitta och skriva/redigera inlägg.

2 kommentarer:

  1. Så F fick sina bakverk, han trodde aldrig han skulle få dem.

    SvaraRadera
  2. Japp, det har blivit fika varje dag: Rulltårta i måndags, gräddgranater i tisdags, petit choux i onsdags och chokladmuffins igår. Idag satsar jag och Julia på liiite nyttigare och kör på med fruktsallad med vaniljkesella!

    SvaraRadera