tisdag 11 december 2012

Att springa på snö

I lördags var jag väldigt tveksam om jag skulle ut på min runda eller inte. Det var visserligen strålande sol och bara fem grader kallt, men en decimeter snö och stora delar slask (snälla Göteborgs Stad - sluta salta!!!) gjorde att jag blev lite avskräckt. Men klarar jag att springa i regn och rusk klarar jag att springa en strålande vinterdag. Så tänkte jag och gav mig således ut. Det var rätt beslut, och det blev en bra runda. Det var väldigt skönt att få lite solljus i en annars så mörk månad! Tiderna blev helt okej också, särskilt första kilometern :-)

Första: 5:30
Andra: 6:21
Tredje: 6:23
Fjärde: 6:24
Femte: 6:21

Snittid på 6:12 och snitthastighet på 9,7 km/h, som ju är kanon för mig som siktar på att nå åtminstone 10 km/h. Men det är sjukt svårt att höja takten. Jag har verkligen hittat min takt och att öka känns i både ben och lungor. Förhoppningsvis klarar jag det någon gång. När jag gör det, då skall jag nog börja ta den mer kuperade slingan uppe i skogen istället. Men då får jag allt klara vanliga slingan minst två gånger i 10 km/h, det har jag som mål. Nu är det dessutom nedskrivet, så då måste jag hålla det!

1 kommentar:

  1. Vänta med den värsta flåsökningen tills det inte är så kallt ute, det är mitt förslag. Det är otäckt att bli för flåsig när det är minusgrader ...

    SvaraRadera