tisdag 4 december 2012

Snö i förorten


Igår när vi vaknade låg det ett tunt vitt täcke över Frölunda och det snöade ganska ymnigt. Jag sa till Adara att om det fortsätter att snöa hela dagen så åker vi snowracer efter skolan. Och det fortsatte att snöa hela dagen så när jag hämtade henne så gick vi bara hem för att lämna väskan och stoppa i henne lite extra energi i form av en kaka (japp, jag är värsta failermorsan ibland, men det är ju i alla fall energi) och sedan gick vi till vår närmsta backe. Det funkade att åka, även om det inte var optimalt. Grejen är att de har byggt så himla mycket i vårt område och denna backe är väldigt ojämn, med stora lerkockor som ju såklart har frusit rätt rejält nu. Det funkade som sagt hyfsat, men när grannbarnen kom med pulkor gick det inte så bra för dem. Dels för att det var ojämnt, men mest för att det bara var ett tunnt lager snö, bara cirka 4 centimeter. Grannbarnen hade med sig stjärtlappar och jag ville testa så jag lånade en och vad händer? Jo, jag åker på en stor lerklump och stjärtlappen går sönder! Usch så hemsk jag kände mig, men jag lovade att skaffa en ny åt dem. Vi gick till en annan, lite mindre, backe och där funkade det faktiskt lite bättre med pulkorna så där stannade vi ett tag. Eftersom det inte var så jättemycket snö blev det uppåkt ganska fort så det blev inte så jättelänge ute i snön, men en dryg timme totalt blev det nog.

Sedan gick vi hem med löfte om mer lek imorgon (alltså idag) om det skulle fortsätta att snöa. Inatt höll det sig ganska lugnt men från klockan halv åtta har det snöat idag - och blåst! Precis som det brukar regna horisontellt i Göteborg, snöar det nu horisontellt. Men men, med rätt kläder och mycket lek funkar det med.

6 kommentarer:

 1. *hint* I Umeå har vi flera, flera decimeter snö! ;D

  SvaraRadera
 2. Joo, jag har förstått detta. Men det blir inget Norrland det här året (heller!) :-( Kanske till påsk, då hinner vi träffa er ny bebis också, och inte bara en gravidmage. Det är ju bara så vi träffat Sprallis :-)

  SvaraRadera
 3. Flera decimeter här också! :-)

  SvaraRadera
 4. Liiite närmare till Vänersborg också. Men det hinns inte med före jul. Men vi kommer gärna upp i mellandagarna och hälsar på om vi får!

  SvaraRadera
 5. Absolut! Men jag kan inte garantera snö. :-P Men det bådar ju gott nu i alla fall. :-)

  SvaraRadera
 6. Absolut! Men jag kan inte garantera snö. :-P Men det bådar ju gott nu i alla fall. :-)

  SvaraRadera