tisdag 23 mars 2010

Vår = regn?

Idag cyklade jag. det var blött. Väldigt blött. Jag har regnkläder, inte de bästa kanske, men det håller mig torr - trodde jag. Såg på termometern imorse att det var dryga tre plusgrader, vilket är skönt för då smälter den lilla snö som finns kvar undan. Dock så regnade det, och det regnade hyfsat mycket. Funderade ett slag på om jag skulle ta bussen, men tog mig i kragen och sa till mig själv: "Tar du inte cykeln idag kommer du inte börja cykla på allvar någon gång." Så det var bara att dra på regnnbyxor och cykla iväg. Kände rätt snart att det blev lite blött vid anklarna där byxorna tog slut, men det var ju rätt lugnt. Väl framme och i omklädningsrummet drog jag av dem och var som misstänkt blöt vid anklarna, men även hela skrevet på byxorna var blött. Så ut som jag hade kissat på mig. Så det vara bara att ta av byxorna och dra på sig regnbyxorna medan byxorna fick spendera en stund i ett torkskåp. De är fortfarande inte helt torra, men jag har den i alla fall på mig, kan ju inte gå runt i regnbyxor som prasslar hela förmiddagen.
Det som är skönt är att det i alla fall börjar kännas som vår ute nu. Önskar att all snö (slask) kunde försvinna nu, att allt grus kunde sopas upp och att träden börjar knoppas så att det blir vår på allvar. Tycker att det är så härligt när björkarna får den där lila nyansen de brukar få just innan knopparna slår ut, och när gräs(ler-)mattorna pryds av små gula och/eller vita färgklickar. För att inte tala om då krokusarna kommer. Åh vad jag längtar! Kanske skulle göra som ett gäng vänner har gjort. Sticka utomlands i två veckor och komma tillbaka till fullskaplig vår. Tyvärr blir det inte så, jag får vara glad för det vi har! (Och det lär inte bli några problem, jag gillar alla väder:-))

2 kommentarer:

  1. Snart har du fullt med ludna Magnolia knoppar att titta på på jobbet!!

    SvaraRadera
  2. Och jag måste se till att få min cykel lagad någon gång ... A tyckte i helgen att "du behöver inte lämna in den, jag kan fixa den" ... frågan är bara vilket som händer först ... att han fixar den eller att jag lämnar in den ... risken är att båda delar dröjer ... men jag saknar att cykla!!

    (Dessutom måste jag ta tag i bloggandet igen, känner jag ...)

    SvaraRadera