söndag 24 mars 2013

Härlig dag!


För första gången sedan innan jag började på nya jobbet var jag ute och sprang igår. Jag har visserligen sprungit sedan dess, men då inne på bandet. Faktum är att jag ökat hastigheten på bandet och nu kör jag på 10,7 km/h när jag springer för att värma upp. Med tanke på detta hade jag förhoppningar om att kanske äntligen fixa rundan på 30 minuter, eller kanske till och med på lite mindre. Tiderna nedan talar sitt tydliga språk.

Första: 5:53
Andra: 6:09
Tredje: 6:13
Fjärde: 6:15
Femte: 6:11

Snittid på 6:08 och snitthastighet på 9,7 km/h, så som tidigare ungefär. Attans! Att det skall vara så himla svårt att öka tempot! Men kroppen känner väl till "sitt" tempo och struntar i vad jag vill. För att öka tempot måste jag nog göra det aktivt, och verkligen tänka på att göra det. Men det är inte så jag springer, jag tänker på massa annat. Det är rätt gött att få den tiden helt själv faktiskt. Och igår var det extra skönt, eftersom jag var ute redan kvart över åtta, en tid då det mest var hundägare och en och annan motionär ute. Så det var så lugnt och fridfullt ute, och kallt, men soligt. Det var riktigt kallt faktiskt - vår termometer visade -8 °C. Men det var bara att dra på sig "rätt" kläder och ge sig ut. Kallt som tusan om fingertopparna (hade avklippta vantar) de första en och en halv kilometrarna, men sedan var det mest bara riktigt, riktigt härligt.

Och för de som reagerade på tiden (jag är aldrig uppe vid den tiden på helger), jag vaknade innan sju och kunde inte somna om riktigt. Jag hade suttit uppe till ett och pysslat ihop ett födelsedagskort och kommit i säng runt halv två. Så att vakna typ tjugo i sju var inte jätteroligt. Jag somnade väl om en liten stund, men typ tjugo över sju insåg jag att det inte skulle gå mer och började leka med telefonen. När det var klart kände jag att jag kanske skulle sticka ut en runda innan frukost trots att jag kanske borde äta först. Jag gick upp, kollade lite TV med Adara innan jag bestämde mig för att faktiskt sticka ut. Och det beslutet ångrar jag verkligen inte, det satte standarden för hela dagen - en riktigt härlig dag!!!

2 kommentarer:

  1. Halv åtta på en lördag? Inte ens jag är uppe på då. Strongt gjort i kylan! Själv vilar jag en axeln Bra att skylle på den så slipper jag all träning inkl löpning som inte idirekt involverar benen.

    SvaraRadera
  2. Yay, blogga mer, blogga mer! ;)

    SvaraRadera