söndag 22 juli 2012

Semesterlunk

Jag har så smått börjat komma in i en semesterlunk som känns rätt bra. Vi siktar på att ta oss ur sängen före tio åtminstone och det lyckas ganska bra oftast. Adara brukar vakna runt åtta, men gillar att sitta vid TV:n en timme eller två så det är inga problem för mig och Dennis att ligga kvar i sängen. Väldigt skönt! Det kan ju i och för sig bero på att vi faktiskt pallrar oss i säng i hyfsad tid - oftast runt midnatt, men ibland framåt ettiden på natten. Så nio timmars sömn är vad vi får, och det känns välbehövligt. Sedan är det långa frukostar och efter det bus i sängen med Adara. Vi brukar säga att vi vill gosa men hon tröttnar rätt fort på det och då blir det kittel och bus för hela slanten. Sedan pallrar jag och/eller Dennis till träning och sedan är det oftast lunchdags. Efter det börjar dagen för oss - alltså typ vid halv tre :-)
Förra tisdagen fyllde mamma 60 så då åkte jag och Adara dit lite tidigare för att hjälpa till att förbereda (jag hjälpte till, Adara gick med Anna och barnen till Plaskis). Även torsdagen bjöd på ett lite annorlunda upplägg eftersom jag, Adara och Elin, som hade sovit över, då åkte ut till min kusin ute i Hyssna. Det blev (som alltid) en toppendag och vi åkte inte därifrån förrän framåt nio på kvällen! Deras katt Lekapärla hade fyra fantastiskt söta kattungar som visserligen var lite skygga, men gärna lät sig gosas med ändå. Granntjejerna kom på besök så ett tag var där sju glada flickor som levde om av hjärtas lust.Att de var sju berodde på att Anna och Elsa kom ut vid tvåtiden. Efter ett tag försvann alla flickorna utom lilla Elsa (syssling Elsa är stora Elsa) upp till grannarna och när vi tyckte att det var dags för dem att komma tillbaka gick vi upp för att hämta dem. Och vilket nöje sen! Grannarnas trädgård var underbar! Stora fina vinbärsbuskage (för stora enligt grannen), mysigt växthus med massa vindruvor och gurkor, fina gräsmattor, ännu finare ängar, en fin uteplats och en liten grillstuga (precis som en vi var i uppe i Norrland). En liten berså och en fruktträdgård hade de med - verkligen super! Men, som frun i huset sade, det är väldigt vackert, men också väldigt mycket jobb - för mycket ibland tyckte hon.
I fredags hade vi besök i form av Maria och Fredrik som kom hit och spelade spel och åt hemgjorda hamburgare.
Och igår gick jag och Dennis på öltipspromenad som Svenska Ölfrämjandet anordnade. Det var jätteroligt och också jättesvårt. Eller vad sägs om frågan: Vilka frukter ingår i det öl du dricker? Det var ett fruktöl där man tydligt kände jordgubb och körsbär, men inte resten, inte lika tydligt i alla fall. Alla tre svarsalternativen innehöll såklart dessa båda frukter och skilde sig åt på restrerande. Hur som helst, det var superskoj även om jag inte vann något. Men det gjorde vår kompis Anders. Han hade lyckats klämma in tio rätt, och då gjorde han de svåra frågorna, inte de lätta som jag hoppade på. Idag har jag och Dennis tappat upp öl på flaskor, ett slabbigt arbete, som dock, förhoppningsvis, blir bra i slutändan.

3 kommentarer:

  1. Låter som en trädgård som jag hade gillat. Middag is on, your place or our place?

    SvaraRadera
  2. Låter som en skön och hälsosam semesterlunk =)

    SvaraRadera
  3. Nu bilder från Rom, tack! =P

    SvaraRadera