söndag 30 januari 2011

Jul, jul och lite mer jul

Julledigheten började riktigt tidigt för mig förra året, redan 22 december. Från början var det tänkt att jag skulle jobba den 22:a också med så fick Dennis jobb och eftersom vi hade sagt att Adara skulle vara ledig 22:a så tog jag en föräldradag då. det hade såklart inte varit några problem med att låta henne gå på dagid då, men med tanke på att de redan hade planerat in personalen på förskolan och jag hade möjlighet att få ledigt från jobbet så valde vi att låta henne vara hemma den dagen ändå. Och för mig var det bra eftersom jag då hann göra klart de sista julkorten ;-)

23:e december gick åt till att handla lite julklappar samt att fixa julskinka och försvann som ett huj och lämnade plats för julafton.

Julaftons morgon börjar med att Adara kommer in till oss redan vid halv sju och säger att hon har hittat ett paket i sin strumplåda. Mmm, mumlar vi och säger att "Oj, har Tomten varit i ditt rum!". Hon öppnar glatt och tar på sig de röda strumpbyxorna. sedan går hon iväg på sitt rum och leker och jag och Dennis får ytterligare ett par timmars välbehövlig sömn. Efter god grötfrukost öppnade vi lite morgonpaket och Adara fick ytterligare lite kläder samt en pysseltidning. Sedan åkte vi till mamma och pappa för att träffa anna och barnen innan de åkte till Eriks mamma för att äta mat.Det blev paketutdelning innan Kalle och inte helt oväntat var det Adara och Elin som fick flest paket, men vi andra fick en hel del vi med. Jag fick bland annat en jättebra cykeljacka av Dennis som jag kommer att ha när det blir lite varmare ute. Han tänkte att jag kunde ha den över min vintercykeljacka, men med tanke på hur varm ajg blir i den vill jag inte ha något med över. Jag fick även ett par stavar så nu till våren skall jag försöka att komma igång med att gå till jobbet igen. åtminstone ibland. Sedan fick jag presentkort på IKEA, som användes till att köpa två nattduksbord i MALM-serien.
På Juldagen tog vi det lugnt på morgonen och åt god frukost med vörtbröd och julskinka. Sedan gick jag ner på Hemköp för att handla lite saker eftersom Helene, Ambjörn och Pauline skulle komma och fira lite mer jul med oss.När de kom dukade vi upp med massa gott: Vegansk Janson (gjord på havregrädde och utan fisk), brysselkål, avokado, lax, köttbullar, rödbetssallad och massa annat. Och så Helenes linspaj såklart - den är så himla god! Hade gjort tzatziki att ha till, och det förhöjer en redan god rätt till skyarna kan jag lova! Mums!Efter mat blev det ännu mer paketutdelning och sedan tittade vi på Skönheten och Odjuret som Adara fick i julklapp av mig och Dennis. Efter ytterligare lite lek begav de sig hemåt.
På annandag jul kom Kari förbi med Sofia och Elsa och flickorna hade roligt hela dagen. Adara och Sofia klädde ut sig med peruker och lilla Elsa försökte hänga med så gott hon kunde. Det blev paket även denna dag och Elsa fick en födelsedagspresent i förskott (hon fyller år 29/12).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar