onsdag 6 oktober 2010

En söndag i Vänersborg

I söndags fyllde Stina 25! Svårt att förstå att lilla Stina har blivit så gammal, det betyder ju att jag är jättegammal! Nejdå, så farligt är det inte, men att hon numer är 25 känns lite ofattbart - hon skall ju vara liten, eller i alla fall inte mer än 20 eller nåt.
Men nu är det som det är och lill-Stina har hunnit bli 25 år gammal! Jag hade faktiskt haft lite lösa planer på att låna bil och åka upp för att hälsa på så när Mattias skickade ett meddelande och frågade vad vi hade för oss i helgen så svarade jag att vi kanske skulle till Vänersborg, med ett frågetecken efter. Han sade att vi var välkomna och under lördagen bestämdes det att vi skulle åka upp på söndagen. På lördag förmiddag hade jag fått en bloggkommentar av Stina som löd:

Hej igen! Jag kom på en sak jag glömde fråga när vi sågs sist. Visst hade ni ett sånt där skötbord över badkaret till Adara? Jag är lite intresserad av ett sådant eftersom det är det enda vi skulle kunna få plats med. Vart köpte ni det? Och behövs det borras i kaklet för att det ska sitta uppe? Kram! /Stina

Detta meddelande fick mig att kolla en snabbis på Blocket efter just ett sådant skötbord och snabbt hittade jag ett, som dessutom fanns uppe i Uddevalla. Perfekt! Det var ju bara att svänga förbi på vägen till Vänersborg. Så jag ringde Mattias och frågade om det var okej att jag köpte ett skötbord till Stina i present och han sade att hon skulle uppskatta det mycket. Så jag ringde tjejen i Uddevalla för att fråga om det fanns kvar och eftersom det gjorde det sade jag att vi skulle komma förbi på söndag förmiddag och hämta det.
Och det var precis vad vi gjorde. Det var inte exakt ett sånt vi hade till Adara, utan ett som verkade bättre, med lite mer förvaring än vad vi hade. In i bilen med det och vidare till Vänersborg. Väl framme ringde vi Mattias och bad honom skicka ner Stina som såg väldigt förvånad ut när hon fick öppna bagageluckan och såg vad som fanns däri. Men oj, vad glad hon blev - det var roligt! Att vi kom var inte jättestor överraskning eftersom hon i och med att jag hade ringt Mattias dagen innan hade listat ut att det vi var som skulle komma, men hon blev glad över oss med :-)
Upp för att äta middag som Mattias stod och kokade ihop medan Dennis fixade så att skötbordet kom på plats och efter det tog vi en liten promenad för att titta på Claras dagis som låg ett par hundra meter från dem. Eftersom Adara inte hade några bra "leka-ute-kläder" plockades det ihop lite ur Clara garderob (tur att de har för stora kläder åt henne). Skor var dock svårt och Adara såg rätt rolig ut när hon trippade på i för korta mjukisbyxor och klackskor, även om Stina tyckte hon såg chic ut.
Hem igen för att äta födelsedagsfika som de hade knåpat ihop; Jättegoda knäckflarn och underbara blåbärsmuffins som Stina hade bakat på morgonen och en superfin (och god) tårta som Mattias hade gjort. Sång blev det med, liksom ljusutblåsning. Stina fixade att blåsa ut ljuset jättebra :-)
Efter det blev det lite mer lek, fast det var två ganska trötta flickor så vi bestämde oss för att åka hem ganska snart, men vi fick nästan en heldag med dem i alla fall - vilket var underbart! För jag vet inte vilken gång i ordningen tackar jag så mycket för allt!

Stina har gjort ett eget blogginlägg om dagen, och det kan ni läsa här. Passa även på att läsa efterföljande inlägg, där finns bevis på att skötbordet redan används flitigt :-)

1 kommentar:

  1. Hahaha, vilken klockren bild =) Och tack igen för att ni kom! Ni är bra trogna ni!

    SvaraRadera