måndag 30 januari 2012

Om att cykla i motvind och om kryddoft

Det går fint att cykla nu. Med bra dubbdäck klarar jag lätt de partier där isen ligger. Fast faktum är att stora delar av min cykelväg är isfria. Framför allt i Mölndal, där verkar de varit ute och plogat snabbt när snön föll förra helgen. Vad som är jobbigt är att cykla i motvind. Men jag är van. Ungefär hela våren, sommaren och hösten blåser det från väst, vilket gör att jag har motvind när jag cyklar hem. Men på vintern händer något, då byter vinden riktning. Det är väldigt välkommet vill jag lova, för det är lite tyngre att cykla med dubbdäck än vanliga sommardäck. Men, det innebär att jag har motvind när jag cyklar till jobbet. Och kall sådan. Riktigt kall. Jag orkar inte ge mig på att räkna för ett blogginlägg, men om det är -6 grader ute, och det blåser 6 m/s så blir vinden rätt kall. Lägg på det till att jag cyklar kanske 18 km/h (det går inte fort i motvind vill jag lova), så blir kylan ganska påtaglig. Tur att man blir varm av att cykla! Kylan känns mest i nedförsbackarna i början, sedan är det mest motvinden jag stör mig på.
Så till det där om kryddoft. Sista biten av min cykelfärd till jobbet går genom ett industriområde. Granne med det företag där jag jobbar ligger ett stort företag i krydd- och speceribranschen. Oftast luktar det friterade majschips, en lukt som tränger igenom allt. Detta gör att jag har lite svårt för den lukten, även om jag faktiskt gillar majschips. Hur som helst; Ibland luktar det som sagt av friterde majschips, men ibland är det annat som tar överhanden, som doften och spiskummin, men kanske framför allt - den ljuva doften av kanel. Så var det imorse. När jag kom ner från den sista backen var det som att cykla in i ett bullbak - underbart! Vilken tur att jag har två påsar bullar till jobbet då! Trevlig måndag alla!

4 kommentarer:

 1. Bra kämpat med cyklingen Lisa! Kram från Julia

  SvaraRadera
 2. Är uppvuxen i Ballerina landet, luktades oftast gott men i bland bränt. Ta det försiktigt!

  SvaraRadera
 3. När vi bodde i Karlstad kunde man tydligt känna doften när de rostade kaffebönorna på Löfbergs Lila. Har för mig det var två gånger i veckan. Välldigt karaktäristiskt för staden!

  SvaraRadera
 4. Nu har ni ju varit ute och rest och allt! Blogga, blogga, blogga! =)

  SvaraRadera