tisdag 15 juni 2010

Jag har en grön arbetsplats

Grön, i bemärkelsen att det finns mycket grönt på området. Utan att säga för mycket om var jag jobbar kan jag säga att det är på ett stort internationellt företag, i utkanten av ett industriområde och med motorvägen tätt tätt intill. Byggnaderna är gråa och metallskimrande och inte så jättespännande. Här och var ser man en gammal röd tegelvägg. Vad jag finner rätt fascinerande är att de faktiskt bryr sig om utemiljön, och inte bara ser till att vi har det fint på insidan. Faktum är att finns det ett "dött" utrymme som inte fyller någon funktion har de valt att stoppa dit ett litet träd, en gräsplätt eller en liten rabatt - istället för att bara asfaltera hela alltet. Sånt uppskattar jag. Och det är så roligt att gå inne på området!

Innan träden slog ut fanns det fina magnolior att titta på, massa vitsippor och andra tidiga blommor. Sedan kom träden och de spred sin skira grönska överallt. För att inte tala om fruktträden (inte så mycket ätligt gissar jag, men bra för fåglarna) som fullkomligt lyste vita och rosa när de blommade. Jag vågar till och med påstå att maskrosor är välkomna där de dyker upp. På något vänster lyckas de passa in i de rabatter där de blommar, så bra att de ser ut att höra dit! Till och med på mörka ställen där man inte tänker sig att saker kan växa så bra har de grönt. Bland annat har vi en liten järnekhäck utanför ingången till där jag för tillfället sitter, så härligt mörkgrön och fin! Och när de i höstas rev ett gammalt och mögligt hus så ersatte de med en parkliknande yta! Visserligen inte så "parkig" än, men om ett par år så! Det kallar jag att värna om utemiljön på ett bra sätt. Så döm om min förvåning när jag och en kollega såg att de hade fixat till ett nytt område och detta genom att skapa stooora ytor med grus! Visserligen stack det upp ett träd här och var, och ett par buskar kan nog växa till sig de med, men det kändes så kargt och hårt gentemot övriga områden på bygget. Jag skall nog ge området fler chanser, men det där första intrycket är lite svårt att skaka bort.

Hoppas att jag inte tråkat ut er alldeles nu :-)

2 kommentarer:

  1. Det är klart att du inte har. Du skriver så bra!
    Kram från Julia

    SvaraRadera
  2. Det var jätte bra beskrivet, det är väldigt trevligt område. Själv sitter jag bredvid ett grustag som gör att ute möblemanget har ett ständigt lager av damm på sig men det gick att luncha ute ändå.

    SvaraRadera