fredag 21 augusti 2009

Kalasdags!

Sedan sist har det blivit en del kalas. Först och främst fyllde min systerdotter ett! Det blev ett kalas med massor med folk och en hel del barn. Om hon blev glad för tavlan jag hade broderat till henne är svårt att säga nu, men förhoppningsvis kommer hon att uppskatta den senare i livet. Hon fick också en hoppren, typ en sån där hoppboll som fanns när jag var liten, fast som ren vilket gör att den blir betydligt mer stabil. Elin tyckte om den, men det fanns ju så mycket annat att leka med, så det var två lite äldre barn som lekte mest med den, Hanna och Alma (den senare är Elins kusin från Eriks sida av familjen). Det var skoj att se Eriks sida av familjen med, tidigare har jag bara träffat hans mamma jättekort. Men nu var hans syster med familj där och således Elins andra kusiner, Axel och Alma. Hanna är dotter till Jenny som Anna känt sedan hon var liten. Jenny med familj bor i Melbourne, men försöker att komma till Sverige varje år. Det är skoj att se hur mycket som händer från år till år. Sist jag såg Hanna kunde hon varken gå eller prata :-)
Efter avslutat ettårskalas lånade vi bilen för att åka hem och hämta en present och for sedan ut till Bergsjön där vi firade Lindas 30-årsdag! Det var jätteskoj att träffra henne igen - det blir inte så ofta längre. Hon hade bakat fyra olika sorters muffins som alla var fantastiskt goda. De fyra sorterna var; Jorgubbsmuffins toppade med jordgubbar och maräng, pepperkaksmuffins med lingon, äpplemuffins med smulpajtopping och sist (men definitivt inte minst) var det chokladmuffins med nutellafyllning. Dessutom hade hon gjort en superb tårta med blåbär - mums! Adara charmade såklart alla och imponerade med att diska större delen av kalaset. Sedan vet jag ju inte hur rent det blev, men mycket slabbande med vatten blev det i alla fall.
Förra lördagen var det dags för ytterligare två kalas. Först var det fika hos mormor för att hinna träffa min moster som var i stan på någon simtävling. Inte så mycket till kalas kanske, men lunch och massa fika blev det i alla fall. På eftermiddgen var det dags igen. Det var Annelie som fyllde 27. Vi fick låna bil även denna gång och tur var väl det, för när vi var framme så fullkomligt öste regnet ner. På de få meter det var till porten hann vi bli genomblöta. Hade vi tagit buss hade vi haft bra mycket längre att gå! Tur att de har en varm lägenhet så att man torkade fort. Vi fick jättegod marängtårta med chokladpudding och massa godis. Vi passade även på att spela en omgång memory eftersom Adara ville det, fast när vi väl spelade hade hon bestämt sig för att hon inte ville spela i alla fall. Men vi vuxna spelade vidare och det slutade med att Dennis vann om jag inte minns helt fel.
Förutom alla dessa kalas har det ju varit kalas i hela Göteborg, nämligen Kulturkalaset. Vi har väl egentligen aldrig varit inne särskilt mycket på det, men förra fredagen passade vi på. Då spelade Europe uppe på Götaplatsen och jag, Dennis, Hatta, Kaj, Ivve och Sara var där och tittade och sjöng med. Det var skoj att träffa Hatta & Co. Det blir ju inte att vi gör det så ofta nu för tiden. Hatta, Dennis och Ivve var med i samma förening på Chalmers för en herrans massa år sedan.
Vi har också hunnit med att vara lite i Slottsskogen där Adara fick rida ett varv uppe på ponnyridningen. Vi kom just när hästarna skulle ha lunch, men det gjorde inget. Vi spenderade den halvtimmen inne på Barnens Zoo. Getterna är ju egentligen väldigt snälla, men när Adara stod och tittade påundulaterna så kom en get upp bakom henne och buffade henne på rumpan. Som tur var var det inte så hårt så hon kommer inte att vara rädd för getter i framtiden hoppas jag.

2 kommentarer:

  1. Oj vad mycket kalas och så roligt att få läsa en sammanfattning! Kram

    SvaraRadera
  2. De där muffinsen lät väldigt smarriga! Har du ingen bild på broderiet Elin fick? =) kram!

    SvaraRadera