fredag 11 november 2011

Glest var det här!

Ingen bra ursäkt har jag heller! Jag har varit hemma sedan i tisdags eftersom Adara har haft hosta, snuva och feber. Dock har hon verkat hyfsat pigg vilket känns bra. Även om alla säger att det är allmäntillståndet som räknas känner jag att det inte känns helt bra att skicka iväg en unge med över 38 grader till skolan. Men med den hostan hon haft de senaste två veckorna hade jag ändå inte gjort det.
Vi var i England hela förra veckan och redan då hostade Adara och jag funderade ett tag på om hon verkligen skulle till skolan i måndags, men eftersom hon varit pigg ändå fick hon gå. Vi kollade inte tempen utan antog att hon var bra eftersom hon verkade bra. På eftermiddagen fick jag ett samtal från skolan och de sade att Adara klagade över att hon hade ont i örat, men efter att talat med Adara som sade att det inte var så farligt kom vi överens om att jag skulle hämta henne efter jobebt som vanligt. Det gjorde jag och hon verkade lite seg, men inte värre än dagarna innan. Tog tempen på henne och hon hade 38,5 så jag stannade hemma med henne i tisdags. Det pendlade lite mellan hon låg där ungefär hela tisdagen så vi bestämde att hon skulle vara hemma även onsdagen. Samma då, fast en liten peak på 39,4 mitt på dagen. Alltså hemma även torsdag. Bättre då, men låg ändå mellan 38 och 38,5 så hon skulle få vara hemma fredagen (idag) med. Detta till både hennes och mitt stora förtret eftersom vi båda har börjat lessna lite på att sitta inne hela dagarna :-) Imorse hade hon bara 37,6 och jag började se ljuset i slutet av tunneln. Vi satt vid datorn och kollade förra veckans Barda som vi missade i och med att vi var i utlandet. Efter det tyckte jag att hon kändes varm igen så kollade - 39,9! Jaha, det var ju inte så bra. Redan tidiagre i veckan tänkte jag att det kanske var mycoplasma (som går i stan just nu) och jag kände igen symtomen från när hon sist hade det (dubbelsidig öroninflammation och lunginflammation när hon var 22 månader), så jag ringde 1177 och eftersom hon haft feber och hosta i mer än fyra dygn så tyckte de att jag skulle åka till vårdcentralen med henne. Det fanns en obokad tid kvar på Axessakuten och den fick vi. Väl där konstaterade doktorn att det vara massa slem överallt i hennes lungor och även att hon hade öroninflammation Blodprov togs för att göra ett snabbtest för mycoplasma. Detta snabbtest visade att det inte var det, vilket gjorde både mig och läkaren förvånade. Tilläggas bör att snabbtestet var under utveckling och att man därför inte riktigt vet om det är tillförlitligt eller ej. Hursom helst så fick hon penicillin mot öroninflammationen och det hjälper även mot eventuella mycoplasmabaciller. Och är hostan virusbaserad lär hon få dras med den ett tag till, men hon slipper förhoppningsvis febern i och med att öroninflammationen botas.
Phu, det var ett långt rabblande om min VAB-vecka. Och för er som undrar varför inte Dennis var hemma: De hade massa utbildningar och det skulle bli tufft att avvara ännu fler. Och eftersom jag kunde vara hemma så blev det så här.

1 kommentar:

  1. Oj, stackars lilla Adara! Hoppas hon är bättre nu, eller mycket snart i alla fall! Jag har också hostat lungorna ur mig senaste veckan.. inte kul.

    Och nej, jag undrar inte varför du och inte Dennis var hemma. =) Sånt där löser man väl inom familjen och gör det som är smidigast kan jag tycka. =) Men jag vet att många har åsikter om sånt där.

    kramar till er!

    SvaraRadera