söndag 27 september 2009

Barnpassning med bad!

I fredags hade jag ett missat samtal på min mobil från Mattias, men jag resonerade som så att om det var viktigt skulle han ringa igen, vilket han också gjorde. Han ringde just som maten kom när vi satt på Mañana. Trots det höga ljudet runt omkring lyckades vi med att föra en konversation och jag hörde såpass att han behövde barnvakt åt Clara lördag förmiddag. Klart att vi ställer upp tyckte jag och det hördes att han blev väldigt lättad. Han hade möte i kyrkan och Stina hade bokat upp sig för att hjälpa till att tömma och städa sin fasters lägenhet.
Så trots att det var after work och rätt sent i fredags var det bara att gå upp tidigt igår för att åtminstone vara vakna när de kom. När de kom var det det sedvanliga snacket om att den och den tiden brukar hon göra så och så och sedan var det "hej då Clara" och så var Stina och Mattias borta. Medan Clara utforkade lägenheten åt jag, Dennis och Adara frukost. Efter att ha diskat bort den tog jag, Adara och Clara en snabbis ner på torget och köpte lite kläder till Adara och handlade mjölk och ägg. Upp igen och ge Clara lunch och sedan steka pannkakor till oss. Innan vi åt lade vi Clara i hennes säng som ställts upp i gula rummet. Hon höll sig lugn och vi åt vår lunch utan att bli störda. När jag sedan bestämde mig för att se om hon hade lyckats somna möttes jag av en Claris som stod upp i sägen med en tamagotchi i ena handen och ett par spelkort i den andra. När hon insåg att hon inte alls skulle stå där lade gav hon mig korten och lade sig snabbt ner i sängen igen. Efter lite bökande drog hon fram det hårda plastfodralet korten legat i och räckte det till mig. Efter ytterligare lite bökande kommer en hand upp full med kort och sedan ytterligare en. Lite svårt att hålla mig för skratt hade jag, men lyckades att säga åt henne att det faktiskt var sovdags och gick ut igen (efter att ha fixat en säkerhetszon på ett par decimeter). Strax därpå kom Mattias hem och skulle bara titta till henne. Tyvärr hade hon inte somnat och blev lite ledsen när Mattias också sade att det var sovdags. Gissar att hon ville gosa lite när han ändå var där. Jag överlät läggandet till Mattias och gick ner och hämtade mitt paket med böcker från CDON. När jag kom upp igen sov hon som en klubbad säl :-).
När Clara hade vaknat ringde min telefon - det var grannen som undrade om Märta kunde komma upp och leka med Adara, vilket hon självklart kunde. Och inte långt efter det kom Anna hit med Elin. Så nu var här fyra tjejer mellan ett och fem år gamla. Märta ville bada och jag sa att visst fick hon det, bara hon frågade Adara också. Clara som var i närheten hörde detta och ville självklart också hoppa i och när Elin fattade vad som på gång var inte hon sen att vilja detsamma. Märta insåg att det skulle bli rätt trångt och tyckte väl sådär om att de två små skulle ner de med, men det gick bra tillslut. Vi sade att det var ju tur att inte hennes lillebror Eric var där, tänk vad trångt det hade blivit då! Så där satt fyra gullungar i badet och vi vuxna bara tittade på och skrattade. Clara tyckte att det var skoj att hälla vatten över övriga badare, vilket inte var helt uppskattat av alla. Sedan var hon inte heller alltför poppis när hon ville klättra över dem för att komma till vattenstrålen. Och när hon inte fick det blev hon lite upprörd och kastade en vattenkanna i väggen. Det ledde till att hon blev den som först fick komma upp och ett par minuter senare fick även Elin komma upp så att de stora tjejerna fick leka lite utan "bebisarna".När det var färdigbadat var det dags att göra mat och Mattias och Clara tog en promenad och köpte lite mer av det som behövdes samt efterrätt. Maten åts med god aptit och likaså efterrätten efter vilken det var dags för Adara att gå i säng och för Mattias att hämta Stina. När de kom tillbaks var det pyjamas och välling för Clara och sedan åkte hon och Mattias hem till Vänersborg. Stina bestämde sig för att stanna här eftersom det fortfarande var jättemycket kvar att göra i lägenheten.

2 kommentarer: